vrijdag 22 januari 2010

Opties Kopen

De meest basale optie strategie is het simpelweg kopen van een call of een put optie. In het algemeen koop je een call optie als je een stijgende markt verwacht in de onderliggende waarde van de optie. Verwacht je een dalende markt, dan koop je veelal een put optie om hiervan te profiteen.

In beide gevallen hoop je dat de onderliggende waarde genoeg in waarde stijgt om de betaalde optiepremie terug te verdienen en om winst te maken.

Het kopen van een put of call optie wordt veel door beginnende optie beleggers toegepast omdat deze strategie een onbeperkte winst heeft en een gemaximaliserd verlies.

Veel beginnende optie beleggers die een call kopen zien de onderliggende waarde stijgen (of dalen bij een put), maar zien vervolgens dat de optie-premie niet of in mindere mate meestijgt met de koersontwikkeling van de onderliggende waarde. In zo'n geval kan alsnog verlies worden gemaakt met deze strategie. Dit komt door een combinatie van factoren zoals een dalende volatiliteit van de onderligggende waarde en de resterende looptijd.

Hoewel het kopen van opties een simpele en makkelijk te begrijpen strategie is , is dit bij lange na niet de beste optie strategie voor beginners. Beginnende optie belegers doen er goed aan om zich ook te verdiepen in strategieen met een betere kans van slagen zoals de Collar, Gedekte call of de Iron Condor.

Voordelen

Kans op ongelimiteerde winst
Gelimiteerd verlies

Nadelen

Waarde daling naarmate de tijd verstrijkt (negatieve theta)
De onderliggende waarde moet significant stijgen om winst te behalen
Werkt alleen in een stijgende markt en niet in een neutrale of dalende markt

Bron: www.optiesvoordummies.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten