vrijdag 22 januari 2010

Beleggen in Brazilie

Brazilië is met ongeveer 190 miljoen inwoners een van de belangrijkste van het Zuid-Amerikaanse continent. Ruim 80% leeft in de stedelijke gebieden. De oppervlakte van Brazilië strekt zich uit over 8,5 miljoen vierkante kilometer, waarmee het ongeveer de helft van het uitmaakt van het continent. Vooral de biodiversiteit is een belangrijk economisch gegeven voor het land. .
Economie in Brazilie

Brazilië is goed voor 60% van de Zuid-Amerikaanse economie. Het land is onderdeel van verschillende economische groeperingen, zoals Mercosur, de G-22 en de Cairns-groep. Op het gebied van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen is Brazilie aantrekkelijk voor buitenlandse ondernemeningen om te investeren. De belangrijkjste handelspartners van Brazilie zijn de Europese Unie (26%), de VS (24%), Latijns-Amerika landen (21%) en Azië (12%). Een van de meest dynamische sectoren is de zogenaamde "agrobusiness" sector. Landbouw is goed voor 34% van het Braziliaanse BBP. Bijna 40% van alle Brazilianen is werkzaam of is gelieerd aan deze sector. Brazilië ontwikkelt ook projecten op het gebied van onderzeeboten, vliegtuigen, autofabricage en is betrokken bij het ruimte-onderzoek. Veel montagebedrijven zijn gevestigd in Barzilie.
Economische ontwikkeling van Brazilie in 2009
Een van de weinige landen die geen of weinig last heeft gehad van de economische wereldcrisis is Brazilie. Loonstijgingen en het uitblijven van massaaontslagen maakten dat de consumptie in het laand niet stil viel. In 2009 had Brazilie als een van de weinige landen een handelsoverschot.

Bron: watisbeleggen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten