vrijdag 15 januari 2010

Beleggen in goud

Er staan beleggers steeds meer methodes ter beschikking om goud te kopen of deel te nemen aan goudprijsbewegingen. Van gouden munten tot complex gestructureerde financiƫle producten, de beste manier hangt af van de eisen en de vooruitzichten van de individuele belegger.

Het onderscheid tussen het kopen van daadwerkelijk goud en het verwerven van mogelijkheden om deel te nemen aan bewegingen in de goudprijs is niet altijd duidelijk, vooral ook omdat het altijd mogelijk is geweest om te beleggen in goud zonder het daadwerkelijk fysiek te ontvangen.

Als u erover denkt om in goud te beleggen, moet u dezelfde aandacht aan uw aankoop besteden als aan elke andere belegging. De volgende lijst met vragen is bedoeld als een hulpmiddel om u te helpen beslissen welk kanaal of kanalen voor u het meest geschikt zijn.

Waarom hebt u besloten om goud te kopen?
- Wilt u een echt actief dat u altijd fysiek tot uw beschikking hebt, of wilt u alleen deelnemen aan goudprijsbewegingen?
- Wilt u het goud aan u geleverd hebben of wilt u het in een kluis opslaan?
- Hebt u informatie over alle kosten die dat met zich meebrengt? Deze kunnen belastingen omvatten, commissies, premies, opslag of verzekering.
- Is de tegenpartij (de persoon of het bedrijf waarvan of door wie u de aankoop doet) degelijk en betrouwbaar?
- Hoe past goud binnen de andere beleggingen die u hebt?

Bron: www.invest.gold.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten