vrijdag 22 januari 2010

Beleggen voor je pensioen

Bij beleggen denkt u misschien niet meteen aan pensioen. Toch wordt er ook voor u belegd als uw pensioen is geregeld. Vaak is het beleggingsgedeelte helemaal afgeschermd omdat uw pensioen heel degelijk en zonder toeters en bellen belegd moet worden.

Beleggen
Om een goede start te maken met uw pensioen is een financieel adviseur wenselijk omdat de fiscale mogelijkheden gecompliceerd zijn. Nadat de mogelijkheden van uw pensioen zijn bekeken kunt u kijken bij welke pensioen- of verzekeringsmaatschappij u het beste een het pensioen kunt sluiten om de beleggingen zo goed mogelijk te laten beheren. Zelf beleggen gaat niet altijd, maar invloed uitoefen moet zeker mogelijk zijn door te kiezen wat het beste bij u past.

Bij Wikipidea treft u waardevolle informatie aan over beleggen en lijfrentes zeer goed gedocumenteerd en goed gerubriceerd:

Over beleggen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Beleggen
Over pensioen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pensioen

Pensioen
Uw pensioen is veelal geregeld door uw werkgever, waardoor er vrijwel geen andere mogelijkheden zijn. Als u meer vrijheid krijgt is het interessant deze te onderzoeken. Als besluit om uw pensioen bij een pensioen- of verzekeringsmaatschappij onder te brengen, kunt u het beste ook naar de beleggingsmogelijkheden kijken. U kunt dan kiezen voor beleggingsfondsen, maar populair is nu ook om er een vermogensbeheerder aan te koppelen. Hierdoor is de verzekeringsmaatschappij niet automatisch de belegger. Want deze twee disciplines - verzekeren en beleggen- hoeven niet noodzakelijkerwijs beide het specialisme te zijn.



Een voorbeeld van hoe er belegd kan worden met futures bij een vermogensbeheerder treft u hier aan: Beleggingsfilosofie

Extra informatie over beleggen voor uw pensioen
Als extra informatie kunt kijken op de site www.beurs-stemming.nl om een indruk te krijgen hoe wekelijks een grote groep beleggers tegen de AEX aankijkt. Welke kant gaat de AEX op, maar ook over de richting van de 25 individuele aandelen van deze index krijgt u een indruk. Mocht u meer willen weten over beleggen en vermogensbeheer, dan zijn er naast Wikipidea nog een Nederlandse en een Engelse encyclopedie:

1. belegger.nl http://www.belegger.nl/actueel.php?page=encyclopedie

2. investopedia.com http://investopedia.com

Bron: http://www.xs4all.nl/~ubbels/beleggen/Pensioen/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten