vrijdag 22 januari 2010

Beleggen met 1000 euro

Beleggen met 1000 euro schiet niet op, dan worden de vaste kosten bij iedere aankoop relatief duur. Dat geld kun je beter op een spaarrekening zetten. Er zijn tegenwoordig diverse internet spaarrekeningen met een vrij aardige rente zonder enige verplichting, limiet of opnamekosten. De hoogste op dit moment is akbank.nl met 4.55% per jaar.

Bedenk dat als je 10% rendement haalt, je het als beginnende belegger uitstekend doet. 10% of 4.55% rendement over 1000 euro scheelt 55 euro, en daar gaan dan nog de aankoopkosten vanaf. Kortom dat scheelt vrijwel niets, terwijl je dan nog van een erg gunstig resultaat uitgaat (voor hetzelfde geld speel je quitte of verlies je zelfs), en in beleggen zit veel meer tijd, moeite, energie (ga je stressen als het slecht gaat?) en risico.

Ik zou dus eerst even doorsparen tot je minstens 5-10 duizend euro kunt inleggen.

Indien je toch aan de gang wil:

Verspreiden over een handjevol aandelen. Niet alles op één paard wedden, maar ook niet TE veel spreiden want dan vallen de winstjes en verliesjes teveel tegen elkaar weg.

Mijn 5 tips: Fortis, BAM, USG People, TomTom, Philips. Uiteenlopende sectoren, maar min of meer geldt voor allevijf dat het gezonde, uitstekend presterende bedrijven zijn die in het negatieve sentiment onredelijk ver zijn gedaald. Sommige van deze fondsen zijn in nog geen jaar tijd meer dan gehalveerd, terwijl er fundamenteel niets mis is met deze bedrijven. Misschien schieten ze morgen omhoog als een raket, misschien dalen ze nog wel 10% en krabbelen ze daarna weer langzaam omhoog, maar dat deze aandelen ergens in de komende 2-3 jaar aanzienlijk hoger zullen staan dan nu staat voor mij buiten kijf.

Bron: www.watwiljijweten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten