vrijdag 22 januari 2010

Beleggen in China

De openstelling van China bij het tiende vijfjarenplan sinds de WTO-toetreding, werd volledig omarmd door de internationale economische samenwerking en concurrentie. China heeft daarnaast ook vooruitgang geboekt met behulp van buitenlandse investeringen.

Investeren in China
In vergelijking met het negende vijfjarenplan werden veel meer buitenlandse investeringen gedaan. De directe buitenlandse investeringen groeiden met meer dan 34China is gunstig voor investering van buitenlands kapitaal en multinationals in de toekomst. Ander soortige buitenlandse investeringen hebben ook veel vooruitgang geboekt. Tegen het einde van 2005, waren 122 buitenlandse bedrijven genoteerd aan de beurs van Hong Kong. Ook nam het land met succes deel aan de internationale industrie en maakte China tot een belangrijke producent in de wereld.

Chinese kapitaal en technologie-intensieve industrieƫn krijgen veel meer buitenlandse investeringen. Na jaran van voorbereiding werden een aantal grote buitenlandse investeringsprojecten gelanceerd tijdens de Tiende Vijfjaarlijkse periode. Ook in de dienstensector werd, met de volledig uitvoering van China's WTO-verplichtingen, zichtbare vooruitgang geboekt. Tegen het einde van 2005 waren 71 buitenlandse banken uit 20 landen gevestigd en werden in regio's 238 business operatieve instellingen in China gevestigd. De verzekeringssector is inmiddels opengesteld voor buitenlandse verzekeringsmaatschappijen voor beleggingen in alle regio's en in alle ondernemingen, de staatsverzekeringenmaatschappijen uitgezonderd. Buitenlandse bedrijven investeren vooral op het gebied van logistiek en handel. Ook de in het buitenland gevestigde verzekeringsmaatschappijen investeren in grote mate in het land.

China in 2009
China ontwikkelt zich razendsnel tot een grote wereldspeler. Het land is in 2009 opgeklommen tot de vierde economie van de wereld en streefde daarmee Groot-Brittaniƫ voorbij. Het zal niet laang meer duren dat ook Duitsland en Japan ingehaald zijn. De Chinezen hebben in 2009 weinig last gehad van de econoimische wereldcrisis en realiseerden een economische groei van een kleine 20 procent. Het aantal nieuwe ondernemeningen groeide explosief. China is momeenteel de grootste staalproducent van de wereld. Ook de autoindustrie is een van de blikvangers van het land. Duidelijk mag zijn wat de intenties van de Chinese staat zijn kijkende naar de overnames vaan MG Rover en Volvo. Ook scoort China heel goed in de auto-onderdelen productie.

Bron: watisbeleggen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten