Beleggen en rendement zijn belangrijke zaken in financiele planning. Op dit moment is er weer veel vraag naar beleggen met hoog rendement. Er zijn altijd mensen met verhalen over fantastische successen. Helaas zijn er ook tegenvallers op het gebied van beleggen en rendement maar daar praat men niet over. Er is nu veel ongunstig nieuws over beleggen en rendement binnen verzekeringsconstructies (woekerpolissen). Een van de oorzaken is dat de kosten in slechte producten/ constructies (voor bijvoorbeeld kapitaalverzekering, pensioen en lijfrente) zo hoog zijn dat men een negatief rendement maakt.
Moet u dan maar niet beleggen en dan maar sparen “op de bank zetten”. Het grote voordeel van beleggen is dat u, als het goed gaat, veel meer rendement over uw vermogen behaalt dan wanneer u met hetzelfde bedrag zou sparen of verzekeren. Maar de keerzijde is u neemt met beleggen (zeker voor hoog rendement) meer risico. Een goede verzekering kan het beste van twee werelden opleveren (soms heeft u een verzekering nodig: uw risicoprofiel zal dat aangeven). Risico inventarisatie, inkoopmarktonderzoek en een financiele planning zal bepalen wat het beste is om te doen.
Beleggen Rendement: kosten, rendementen en risico’s
Voor beleggen geldt: kijk naar de kosten en de risico’s. Hoe korter de termijn is waarop u het geld nodig hebt hoe minder risico u zult willen nemen (vooral als u ervan afhankelijk bent, bijvoorbeeld voor pensioen).
Natuurlijk een hoog rendement is mooi maar gaat dat lukken? Klopt de informatie? De transparantie van vele beleggingsfondsen laat te wensen over. Onderzoeken van de Autoriteit Financiele Markten (AFM), de Consumentenbond en anderen tonen aan dat er bij vele fondsen wat mis is met de inzichtelijkheid en het kostenniveau.
Beleggen Rendement: Waar en bij wie gaat u investeren?
Het aanbod voor beleggen en sparen is zeer groot. Zoals hierboven beschreven zijn er veel matige tot slechte beleggingsfondsen. U kunt naar een bank of vermogensbeheerder gaan voor hulp bij beleggen. Deze zullen vaak een eigen fonds aanbieden. Rendementen, risico’s, kosten en informatievoorziening zijn zoals hierboven beschreven een probleem. Onderzoek heeft bewezen dat een gorilla, als het gaat om het verslaan van de index, betere beslissingen neemt dan de meeste dure vermogensbeheerders en banken. De vraag is: welke vermogensbeheerders hebben wel een goed trackrecord en toegevoegde waarde? Welke outperformen de markt? Zijn er ook oplossingen die de index slaafs volgen en dus niet zoveel kosten? Wij kunnen u voorlichten..
Bron: teamplaza.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten