donderdag 18 maart 2010

Depositofonds

Bij een depositofonds beleg je via een fonds in deposito’s. Soms worden de deposito’s aangevuld met kortlopende leningen. De kans dat je bij je eigen huisbank een depositofonds vindt, is niet zo groot. Een depositofonds vind je vooral bij verzekeraars die zich bezig houden met de verkoop van begrafenisverzekeringen.

Depositofonds: de voordelen
Het rendement op de inleg in depositofondsen is afhankelijk van de renteontwikkelingen. In het algemeen hebben rentewijzigingen wat minder invloed op een depositofonds in vergelijking met obligatiefondsen. De risico’s van het beleggen in een depositofonds zijn relatief beperkt vergeleken met beleggen in aandelen. Eigenlijk moet er dan ook heel wat gebeuren voor het rendement op je belegging negatief is. Vanwege deze relatieve zekerheid vind je het depositofonds vooral bij begrafenisverzekeringen.

Depositofonds: de nadelen
Het rendement op een investering in een depositofonds is meestal niet al te hoog. De vraag is of het rendement op kan tegen een slimme spaarder die regelmatig de rente op spaarrekeningen en deposito’s vergelijkt. Voor de beantwoording van deze vraag zijn uiteraard ook de kosten van het fonds van belang.

Soorten depositofondsen
Er zijn niet veel verschillende soorten depositofondsen. Vrijwel elk depositofonds mikt op zekerheid. Meestal beleggen deze fondsen daarom vooral in kortlopende deposito’s. Dat beperkt de kans op verlies. Bedenk eerst of de belegging wel bij je past, voor je belegt in een depositofonds.

Bron: fx.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten