donderdag 18 maart 2010

Vastgoedfonds

Met een vastgoedfonds beleg je in vastgoed. Beleggen in vastgoed via een fonds is slim omdat je dan gespreid in onroerend goed belegt. Je kunt beleggen in een vastgoedfonds van je huisbank. Maar wie zich verdiept in vastgoedbeleggingen, ziet dat er heel veel vastgoedfondsen zijn.

Vastgoedfonds: de voordelen
Bij een belegging in een vastgoedfonds ontvang je relatief veel dividend. In vastgoedfondsen gaan veel liquide middelen om, meestal in de vorm van huurinkomsten. Ben je op zoek naar een beleggingsfonds met een hoge dividenduitkering, dan kan een vastgoedfonds een goede keuze zijn. Een ander voordeel is de grote keuze uit verschillende soorten vastgoedfondsen.

Vastgoedfonds: de nadelen
Een vastgoedfonds is gevoelig voor de conjunctuur. Gaat het goed met de economie, dan levert vastgoed een prima rendement op. Dat komt de waardestijging en de dividenduitkering van het fonds uiteraard ten goede. Zodra de economie afkoelt, gaat het vaak ook minder goed met de waarde ontwikkeling van vastgoed. Daardoor daalt het het rendement van het fonds. Bij vastgoedfondsen die beleggen buiten de eurozone loop je ook nog een valutarisico.

Soorten vastgoedfondsen
Er zijn fondsen die beleggen in aandelen van vastgoedbedrijven. Andere vastgoedfondsen kopen en verkopen zelf onroerend goed. De keuze uit vastgoedfondsen is enorm. Je kunt kiezen uit fondsen die beleggen in Nederland, in Europa of daarbuiten. Het ene vastgoedfonds investeert in winkels, terwijl een ander fonds meer ziet in kantoren of vakantiewoningen. Elk vastgoedfonds heeft weer een eigen risicoprofiel en reageert anders op economische ontwikkelingen. Bedenk eerst of de belegging wel bij je past, voor je een bedrag inlegt in een vastgoedfonds.

Bron: fx.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten