donderdag 18 maart 2010

Technologiefondsen

Bij technologiefondsen beleg je in aandelen van bedrijven die zich bezig houden met technologische ontwikkelingen. Een technologiefonds is een zogenaamd sectorfonds. Dat betekent dat het fonds alleen belegt in aandelen van een bepaalde categorie bedrijven. Je vaste bank heeft vast ook wel een technologiefonds. Maar je kunt ook andere technologiefondsen vergelijken en beleggen in het beste tech fonds.

Technologiefondsen: de voordelen
Het voordeel van dit sectorfonds is dat je belegt in aandelen van technologiebedrijven. Wie in een technologiefonds belegt, investeert in toekomstige ontwikkelingen. Als een ontwikkeling aanslaat, kun je een hoog rendement maken. Het begrip technologie is ruim. Het kan gaan om schone energie, biotechnologie, IT of schone auto’s. Bekijk dan ook eerst in welke technologiebedrijven het fonds belegt.

Technologiefondsen: de nadelen
Het feit dat je in een technologiefonds belegt brengt tegelijk ook een risico met zich mee. Het technologiefonds belegt alleen in bepaalde bedrijven. Het ene moment doet deze sector het beter dan bedrijven uit een andere sector. Maar dat kan later weer andersom zijn. Als je alleen kiest voor de technologiesector, loop je in het algemeen een groter risico vergeleken met een algemeen aandelenfonds.

Soorten technologiefondsen
Technologiefondsen zijn niet alleen fondsen die beleggen in computerbedrijven. Er zijn technologiefondsen die zich richten op ondernemingen die duurzame energie opwekken of bepaalde soorten medicijnen ontwikkelen. Op internet vind je veel gegevens over deze fondsen. De beleggingsrisico’s verschillen per technologiefonds. Bedenk eerst of de belegging wel bij je past, voor je belegt in technologiefondsen.

Bron: fx.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten