dinsdag 9 maart 2010

Aandelen advies op korte termijn

Aandelen advies op korte termijn wordt meestal aangeboden in de vorm van een dienst, die dagelijks verschillende aandelen opvolgt. Op basis van technische analyse voorspelt men de richting van de koers en stuurt een aandelen advies naar de klant.
Technische analyse is een techniek waarbij men aan de hand van indicatoren kan bepalen of een aandeel gaat stijgen of dalen. Men speelt hiermee in op het sentiment op de beurs.

In tegenstelling tot beleggen in aandelen op lange termijn, wordt amper rekening gehouden met de groeicijfers en toekomstige winsten van de onderneming. Economische vooruitzichten van het bedrijf zijn minder belangrijk, men richt zich vooral op het voorspellen van het sentiment op de beurs.

Dagelijks worden verschillende aandelen opgevolgd en via een real-time emailservice wordt de klant op de hoogte gebracht van het aandelen advies op korte termijn. Op basis van dit advies koopt of verkoopt hij aandelen.

Ook hier bestaan er verschillende diensten, die aan de hand van technische analyse de trend op de beurs voorspellen. Sommige diensten geven advies over aandelen op korte termijn, maar willen zo weinig mogelijk posities in portefeuille hebben. Swingtrader wil vooral de aandelen in portefeuille hebben die het hoogst mogelijke rendement opleveren. Dit wil niet zeggen dat er maar een beperkt aantal aandelen opgevolgd wordt, maar wel dat enkel de aandelen met een groot potentieel in portefeuille komen.

Net zoals beleggingsbladen, specialiseren deze diensten zich in een bepaalde sector of beurs. Het werkterrein van Wolftrader bijvoorbeeld, zijn voornamelijk de Amerikaanse beurzen. Dit wil niet zeggen dat ze enkel deze beurzen volgen. De meeste diensten hebben een groot werkterrein, maar net als iedereen blinken ze in sommige zaken uit en willen dit delen met andere beleggers.

Het mag wel duidelijk zijn dat deze diensten geen aandelen kopen om de lange tijd in portefeuille te houden. Aandelen verhandelen op korte termijn is hun specialiteit. Dit wil niet zeggen dat er iedere dag aandelen gekocht of verkocht moeten worden. Het aandelen advies dat "Technische signalen" geeft, hangt volledig af welke opportuniteiten er zich op de beurs voordoen. Het kan voorvallen dat er zich een paar dagen geen interessante aandelen aanbieden, het aandelen advies wordt beperkt tot echt interessante posities.

Aandelen advies voor de korte termijn kan, net zoals op lange termijn, door iedereen gegeven worden. Maar niet iedereen geeft goed advies. Je kan je best laten begeleiden door mensen die er dagelijks mee bezig zijn en die gespecialiseerd zijn in deze materie.

Een zeer goede dienst voor aandelen advies op korte termijn is het nederlandse www.optiespecialist.com

Bron: www.beleggen-in-aandelen.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten