donderdag 25 maart 2010

Beleggen in Vastgoed

Geld beleggen in vastgoed wil zeggen het beleggen in panden. Met veel eigen vermogen kunt u zelf een pand kopen of beleggen via een vastgoedfonds. Op het totaal-risico binnen een beleggingsportefeuille werkt het beleggen in vastgoed risicodempend en geeft een stabieler rendement. Beleggen in vastgoed heeft veel voordelen. Zo kan bij de verkoop van vastgoed een aardige overwaarde ontstaan zijn. Tevens worden langdurige huurcontracten geïndexeerd aan inflatie.

Er bestaan er ook nadelen. Zo kunnen de kosten aan onderhoud hoger zijn dan verwacht en kan het zo zijn dat panden niet verkocht of verhuurd worden. Tevens zijn de transactiekosten van de aankoop/huur vrij hoog. Deze zullen zich in de toekomst moete terugverdienen. Tot slot is je vermogen niet liquide. Zo kunt u niet snel over het geld beschikken.

Momenteel zijn er talloze manieren om vastgoed aan te schaffen. U kunt zelf vastgoed aanschaffen via een makelaar of de reguliere markt. Dit kan bijvoorbeeld een woning zijn die je aankoopt, om het vervolgens te verhuren. Daarnaast bestaan er vastgoedfondsen- of maatschappijen die uw geld kunnen beleggen in vastgoed. Zo belegd u uw geld in bijvoorbeeld vakantiehuizen. Je ontvangt dan een participatie en recht op rendement naar verhouding. Tot slot kunt u ook via banken of verzekeraars beleggen in algemene vastgoedfondsen.

Bron: beleggen.informatio.info

Geen opmerkingen:

Een reactie posten