dinsdag 9 maart 2010

Aandelen Tips

Iedere belegger is op zoek naar de ultieme aandelen tips. Iedereen die geld belegt op de beurs wil zijn kapitaal zo snel mogelijk zien groeien. Toch moeten we velen teleurstellen: de écht goede tips komen niet uit de lucht vallen.

Ik heb het altijd al een vreemd fenomeen gevonden: wanneer de beurzen stijgen en de prijs van de aandelen gaat omhoog, lijkt iedereen de aandelen tips te kennen die je in één keer een gigantisch fortuin zullen opleveren. Mensen zonder ervaring in beleggen slingeren opeens namen van aandelen naar je hoofd, met de belofte dat deze aandelen tips je rijk zullen maken. En deze keer is het écht waar! Niet zoals vorige keer, toen ze met hun eigen aandelen tips zo ongeveer hun volledige spaargeld zijn kwijtgespeeld.

Iedere keer weer sta ik ervan te kijken dat mensen naar de beurs hollen wanneer deze stijgt en de aandelenmarkt de rug toekeren als de prijzen van aandelen dalen. Zoals je in de cursus beleggen leert, is dit de omgekeerde wereld. Laat me je dit even duidelijk maken aan de hand van een voorbeeldje: je gaat naar de supermarkt en je wil 1kg appelen kopen. De prijs per kg bedraagt €2. Je vindt dit te duur voor een kg appelen en besluit dan maar om peren te kopen. De volgende week ga je weer inkopen doen en de prijs van de appelen is gedaald van €2 tot €1,5. Je bent blij dat de prijs gedaald is, en koopt een kg lekkere appels.

Maar als goede aandelen op de beurs beterkoop worden, vinden velen dit een slecht teken: ze verkopen de aandelen en nemen hun spaargeld terug naar de bank. De tips over superaandelen die ze eens zo kwistig rondstrooiden, gelden blijkbaar niet meer. Teveel beleggers laten zich leiden door de beurskoersen, en hebben geen oog voor de echte waarde van aandelen. Het verschil tussen prijs en waarde is de meeste beleggers niet bekend, bovenvernoemde cursus legt het verschil uitstekend uit. Ik noem deze cursus verplichte lectuur voor iedere belegger die op zoek is naar aandelen tips, omdat de je de beste aandelen tips zelf vindt.

Een gouden tip voor iedere belegger: wanneer mensen die niets afweten van de beurs, praten over aandelen en aandelen tips, wees uiterst voorzichtig! Het betekent immers dat de koersen te hoog staan en deze situatie kan niet lang volgehouden worden.

Wanneer het verschil tussen prijs en waarde te groot wordt, komt er vroeg of laat een correctie. Meestal wordt er gesproken van een beurscrash, en de tips die eens de hemel ingeprezen werden, worden nu bij het huisvuil gezet. Lagere beurskoersen doen beleggers immers verkopen, terwijl stijgende prijzen zorgen voor euforische stemmingen en massale aankopen.

Juichen ze in de supermarkt ook wanneer de appels duurder worden? Zeer waarschijnlijk niet…de meesten zien de beurs niet als supermarkt, maar als een plaats waar je snel rijk wordt.

Bron: www.beleggen-in-aandelen.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten