dinsdag 9 maart 2010

Aandelen advies op lange termijn

Advies op lange termijn wordt meestal verzorgd door beleggingsbladen, die de belegger helpen om de aandelen met het meeste potentieel uit te kiezen.
De redactie van beleggingsbladen bestaat uit ervaren analisten, die de cijfers van bedrijven minutieus uitpluizen en die op basis van de cijfers een prognose maken voor de komende jaren. Op die manier wordt de toekomstige waarde van een onderneming berekend, en dus ook de waarde per aandeel.

Sommige beleggingsbladen richten zich op bedrijven die tijdelijk in moeilijkheden verkeren. Door de moeilijkheden valt de koers van het aandeel (tijdelijk) sterk terug, maar wanneer het bedrijf er dan terug bovenop komt, levert dit een mooi rendement op.

Andere bladen die advies geven over aandelen, zoeken naar ondergewaardeerde bedrijven. Dit wil zeggen dat de beurskoers van het aandeel niet overeenkomt met de werkelijke waarde van een aandeel, op basis van de berekende totaalwaarde van de onderneming.

Deze bladen specialiseren zich in het vinden van deze pareltjes. Wanneer het grote publiek deze aandelen vervolgens op het spoor komt, gaat de beurskoers fors hoger.

Er bestaat een hele waaier aan beleggingsbladen die aandelen advies op langere termijn geven. De beleggingsbladen richten zich voornamelijk op de langere termijn (1 tot 5 jaar) en meestal specialiseert een blad zich in een bepaalde sector of een beleggingsmethode.

Een blad dat we een echte aanrader vinden, is SMART Capital . Het richt zich vooral op ondergewaardeerde aandelen en geeft aandelen advies voor de lange termijn (1 tot 3 jaar). Het is een beleggingsblad dat wekelijks verstuurd wordt, zowel per email als per post. Het advies is geschreven in duidelijke, klare taal en leest bijzonder vlot. Hun speurtocht naar ondergewaardeerde aandelen heeft al enkele zeer mooie rendementen opgeleverd.

Bron: www.beleggen-in-aandelen.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten