donderdag 18 maart 2010

Clickfondsen

Een clickfonds is een beleggingsfonds met een bijzondere constructie. Meestal beschermen clickfondsen een groot deel van je inleg. Daarnaast klikken deze fondsen op bepaalde momenten de opgebouwde waarde vast. Veelal doen fondsen dat als de waarde met een bepaald percentage is gestegen of het fonds een zekere waarde heeft bereikt. Dat worden wel klikmomenten genoemd.

Clickfonds: de voordelen
Met een clickfonds kun je profiteren van de waardestijging van aandelen en tegelijk wordt je belegging beschermd. Afhankelijk van het soort clickfonds, krijg je gegarandeerd een deel van je inleg terug of wordt de waardestijging van het beleggingsfonds vastgezet.

Clickfonds: de nadelen
Bij een clickfonds betaal je wel voor de garantie. Beleg je zonder beschermingsconstructie kun je een hoger rendement maken dan bij een belegging met bescherming. Clickfondsen zijn soms aan de dure kant. Wil je geld steken in een bestaand clickfonds, bekijk dan goed of het fonds wel regelmatig wordt verhandeld. Voor hetzelfde geld oefen je met je aan- of verkooporder een enorme invloed uit op de prijzen omdat bijna niemand in het clickfonds handelt.

Soorten clickfondsen
Er zijn clickfondsen die je via de beurs kunt aankopen. Op andere clickfondsen kun je alleen gedurende een bepaalde periode inschrijven. Daarna kun je er niet meer aankomen. Sommige clickfondsen zijn gebaseerd op bepaalde groep aandelen, anderen hebben een speciaal thema of lopen mee met een index als de AEX of Dow Jones. Clickfondsen verschillen onderling sterk in voorwaarden, het moment waarop de koers wordt vastgezet, de einddatum, noem maar op. Bedenk eerst of de belegging wel bij je past, voor je belegt in een clickfonds.

Bron: fx.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten