dinsdag 2 november 2010

Europese beurzen beginnen vlak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag voorzichtig van start gegaan. Beleggers zijn in afwachting van de uitkomst van de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen, die dinsdag worden gehouden. Ook zijn de ogen gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die woensdag nieuwe steunmaatregelen aankondigt.

De Amsterdamse hoofdindex AEX noteerde na ongeveer een uur handel een vlakke stand op 339,19 punten. De MidKap-index van het middensegment steeg 0,4 procent tot 589,17 punten. De beurs in Parijs daalde 0,1 procent. De beurzen in Frankfurt en Londen wonnen tot 0,4 procent.

Chemieconcern DSM stond onderaan de AEX-index met een verlies van 3,2 procent. Het bedrijfsresultaat bleef in het derde kwartaal achter op de verwachtingen van analisten. Desondanks herhaalde het bedrijf de verwachtingen voor 2010.

Positieve Amerikaanse macrocijfers

Maandag eindigden de Europese beurzen in de plus dankzij een aantal positieve Amerikaanse macrocijfers. ,,We komen even tot stilstand, ondanks de goede berichten van gisteren. Maar de opwaartse druk wordt opgevoerd, dus we kunnen in de loop van de dag wel wat omhoog gaan'', zei handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer dinsdagochtend.

Amerikaanse kiezers gaan dinsdag naar de stembus voor tussentijdse verkiezingen. Het lijkt erop dat de Republikeinse partij zeker een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden zal krijgen en misschien ook in de Senaat. Op dit moment hebben de Democraten overal een meerderheid.

Republikeinen

,,Voor de beurzen wordt het als positief gezien als de Republikeinen aan de macht komen'', zegt Koenders. ,,Zij worden gezien als meer pro-bedrijfsleven.''

Zo mogelijk nog belangrijker voor de aandelenmarkten is het handelen van de Federal Reserve, die woensdag met een verklaring naar buiten komt. Naar verwachting wordt besloten om de geldkraan verder open te zetten in een poging de rentekosten te drukken en consumenten en bedrijven te stimuleren om meer te lenen.

Imtech

Technisch dienstverlener Imtech gaf dinsdag nieuwe doelstellingen af voor de periode tot en met 2015. Met name het omzetdoel is ambitieuzer dan analisten hadden verwacht. Beleggers beloonden het bedrijf met een koerswinst van 4,6 procent.

Detacheringsbedrijf Brunel zag de omzet in het derde kwartaal opnieuw dalen. De meest recente ontwikkelingen wijzen echter op groei in het lopende kwartaal, meldde het bedrijf. Het aandeel won 3 procent.

Delta Lloyd

Verzekeraar Delta Lloyd won 0,3 procent. Het bedrijf zei dinsdag in een tussentijds handelsbericht dat het de inkomsten uit premies dit jaar tot nu toe met 7 procent zag groeien.

De euro stond dinsdagochtend op 1,3960 dollar tegen 1,3885 dollar aan het einde van de Europese handel maandag.

Bron: belegger.nl

1 opmerking:

  1. LENING AANBIEDING !!! Wij zijn ROBERTO KENNETH LENINGSMAATSCHAPPIJ Wij bieden zowel lang- als kortlopende leningfinanciering. Wij bieden veilige en vertrouwelijke leningen tegen een zeer lage rente van 3% per jaar, persoonlijke leningen, schuldconsolidatielening, risicodragend kapitaal, zakelijke lening, bedrijfsleningen, educatieve lening, woninglening en leningen om welke reden dan ook! Wij zijn het vertrouwde alternatief voor bankfinanciering en ons aanvraagproces is eenvoudig en duidelijk. Onze lening varieert van $ 5.000,00 tot $ 25.000.000,00. (Vijfentwintig miljoen dollar). Aanvullende informatie: we worden snel de particuliere, discrete en servicegeoriënteerde kredietkeuze voor algemene leningen. We zijn het bedrijf waar we terecht kunnen wanneer traditionele bronnen van leningen falen. Als je interesse hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaande e-mail: robertokennety@gmail.com

    Bedrijfsnaam: Roberto Loan Service
    Bedrijfse-mail: robertokennety@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen