maandag 15 november 2010

Beleggen in Japan wordt leuk

De aandelenmarkten tonen onderhuids een aanzwellende positieve ondertoon. Niet alle stieren staan met de neuzen dezelfde kant op. Mijn oog viel op de stand van de Japanse beursbarometer, de Nikkei. Deze barometer geeft aan dat de bulls zich opmaken voor een trendbreuk. Ik zal de technische ingrediƫnten met u bespreken.


Bullish bouwsteentjes
Na het Bullish Engulfing patroon van vorige week en het uitnemen van de 9716 weerstand vergroten de bulls hun grip op de grafiek. Ze stomen op naar de sleepkabel die als dynamische trendlijn voor de nodige weerstand kan zorgen. Maar de RSI heeft de 50-lijn opwaarts gekruist, dus dat is een prelude voor een mogelijke trendbreuk. Dit laatste is het geval als de weerstand op 10252 wordt geslecht. Dan start er een breakoutbeweging naar krap 12000.



Niet alleen het Bullish Engulfing patroon en de RSI breakout boven de 50-lijn zijn bullish bouwsteentjes. Er is mijns inziens een omgekeerd Hoofd-Schouder patroon in de maak, dat ook meehelpt om de conditie te verbeteren. De neklijn op 9716 is al uitgenomen, nu de rest nog.

Turbo Tijd

Kortom, de ondertoon zwelt aan, de bulls dreigen met een trendbreuk, beleggen in Japan wordt straks weer leuk. Boven 9716 zijn de eerste aankopen gedaan. Boven 10252 additionele aankopen doen. Mocht het allemaal wat tegenvallen dan is een lichte correctie toegestaan tot uiterlijk 9123. Hieronder vervalt het positieve scenario.

Bron: belegger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten