dinsdag 2 november 2010

Beleg in lucratieve markt

De introductie van de iPhone van Apple in 2007 heeft wederom een verschuiving op gang gebracht binnen de sector voor mobiele telefonie.

De nieuwste generatie smartphones - de iPhone 4 en vergelijkbare toestellen als de Samsung Galaxy - vormen nu nog een klein deel van de mobiele markt.

Maar dat is wel het gedeelte waar bijna alle winst wordt gemaakt, blijkt uit het omslagartikel van het tijdschrift Beleggers Belangen van vrijdag 29 oktober.

Het grote aantal extra mogelijkheden van deze toestellen in vergelijking met eerdere generaties smartphones zorgt ervoor dat trendwatchers deze apparaten omschrijven als superphones.

Lucratief
Het bedrijfsmodel van Apple illustreert hoe lucratief het is om volledig de nadruk te leggen op deze superphonemarkt.

Bescheiden
In de eerste helft van het jaar vormden de 17 miljoen verhandelde iPhones een bescheiden 2,8% van het totale aantal van ruim 600 miljoen mobieltjes dat wereldwijd werd verkocht.

Winstmarges
Maar dankzij de zeer hoge winstmarges stroomde volgens onderzoeksbureau Canaccord 39% van de totale operationele winst naar Apple.

Voorsprong
De onderneming verdient dankzij de innovatieve voorsprong en een onverminderd grote populariteit onder consumenten meer aan de productie van mobiele telefoons dan grote concurrenten als Nokia en Samsung samen.

Superphone
In het omslagartikel van het tijdschrift Beleggers Belangen van vrijdag 29 oktober kunt u meer lezen over beleggen in de lucratieve markt voor superphones.

bron: Beleggersbelangen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten